Sandhamn Open - Genrep inför Gotland Runt

Gotland Runt närmar sig med stormsteg och många tävlande båtar passar då på att vara med i Sandhamn Open delvis i träningssyfte men såklart också för att det är ett trevligt evenemang.

Helgen bestod både av bankappsegling på lördagen och havskappsegling från söndag till måndag. I bankappseglingen tävlande SRS och ORC klasserna med standardbesättning och banan var en krysslänsbana med gate.

Inför havskappseglingen tillkom fler båtar och den seglades i tre klasser; Double-handed, SRS och ORCi. Starterna utgick från Skanskobb vid 12 på söndagen och de första båtarna började anlända till Sandhamn tidigt på måndag morgon. Banan omfattande ungefär 121 NM med bland annat Svenska Högarnas ostprick och Almagrundet som rundningsmärken.

Sandhamn Open är förutom ett bra träningstillfälle för de tävlande besättningarna också ett passande genrep för alla funktionärer och arrangörer inför Gotland Runt. Bakom Gotland Runt ligger det massor av planering och koordinering och under helgen kunde en del moment testas för att förbereda inför Gotland Runt i början av juli. Bland annat gjordes en säkerhetsgenomgång.

Både seglare och funktionärer tyckte att helgen var mycket lyckad och ser nu fram emot Gotland Runt 2023.