Swedish Challenge samlade 30 seglare till uttagningar på KSSS

3-5 augusti samlades 30 seglare på KSSS där Swedish Challenge välkomnade seglarna till ett av två uttagningsläger till Artemis Academy. Sol och vind i lättaste laget för foilande WASZP båtarna gav seglarna utmanande pass på vattnet. Head coach Kyle Langford och Sailing Team Manager Fredrik Bergström var på plats för att leda uttagningarna.

- Vi är väldigt nöjda med vad vi såg deltagarna prestera på vattnet. För en del var det första gången i en foilande båt och för andra var det en vanlig dag på vattnet då vissa sökande seglat mycket WASZP innan. För oss är det inte primärt hur bra de foilade på just dessa passen utan mycket mer hur snabbt de utvecklas, hur de kan ta till sig coachng och om de gav allt för att göra sitt absolut bästa, säger Fredrik Bergström efter lägret.

Förutom segling så testades seglarna även fysiskt med ett Coopertest, 3 km löpning. Tidiga samlingar varje morgon och minutschema krävdes och dagarna gick som planerat. Mycket tid spenderades även uppe på vinden där två stationer med simulatorer var riggade. Seglarna fick träningstid två och två där de tränade kommunikation och segling i AC40n. Simulatorn som ständigt utvecklas är en viktig del i helheten.

Kyle sammanfattar de tre dagarna:

- Väldigt bra camps uppe på KSSS, många som imponerade stort och det blir tufft för oss att ta ut de som ska vidare till nästa steg. En viktig sak vi vill skicka med alla är att om man inte blir antagen i nästa skede så är inga dörrar stängda. Vi kommer ha koll på alla som sökt och det kommer i slutändan vara de som vill mest och ger allt som kommer åka med till Barcelona. Med Artemis Technologies bakom oss har vi ingen anledning att inte lyckas vinna båda tävlingarna, vi har allt som behövs och nu är det bara seglarna som saknas. Jag ser fram emot nästa steg!

Swedish Challenge väntar på den riktiga AC40 båten som just nu byggs och beräknas komma till Belfast, där Artemis Technologies är baserade, i december. Fram till dess är planen att Artemis Academy tränar både på Baggen hos oss här på KSSS och i Långedrag hos GKSS. Utöver träningsgruppen kommer även Swedish Challenge besöka KSSS i samband med 29er EM och KSSS OCR. Med programmet Artemis Pathway kommer yngre seglare få chansen att prova simulatorn och WASZP segling. Första tillfället blir 16 augusti.

Läs mer om satsningen på www.swedishchallenge.com och följ via Instagram eller Facebook @swedishchallengeac37