Tre nya seglare till KSSS elitlag

Tre nya seglare har tagits ut till KSSS elitlag, Hanna Koba, ILCA 6 och Hedvig och Hugo Liljegren, 470 mixed. Alla tre har visat på brant utvecklingskurva i respektive OS-klass och har under året gjort en markant ökning av träningsmängd och visat tydligt på en seriositet i sin segling och satsningar mot framtida olympiska spel, kommenterar Cecilia Jonsson elitsanvarig på KSSS.

Hanna Koba är 23 år gammal och bedriver en OS-satsning i ILCA 6 och studerar parallellt läkarprogrammet vid Göteborgs universitet. Hon har sedan tidigare flera mästerskapsmedaljer i E-jolle och tog i år SM guld i ILCA 6. 

- Att få vara en del av Elitlaget känns väldigt ärofyllt! Ett väldigt stark lag som ska bli kul att få vara en del av. Detta innebär även stor hjälp för mig att kunna ta sista stegen till toppen, vilket är mitt stora mål. Tacksam för att KSSS tror på mig, säger Hanna om uttagningen.

 

 

Hedvig och Hugo Liljegren började segla 29er tillsammans våren 2021 och har sedan dess bland annat kommit 4 på VM och 2 på EM (mixed). I år valde teamet att ta steget över till OS-klassen 470 mixed och driver nu en ambitiös satsning.

- Jag känner mig otroligt glad och stolt över att äntligen bli en del av KSSS elitlag! Seglarna i elitlaget har alltid varit stora förebilder för mig, och det har därför varit ett mål att bli en av dem. Hugo och jag är dessutom väldigt tacksamma då detta möjliggör ännu mer segling för vår del, vilket är det bästa vi vet, säger Hedvig.

 

 

Hedvig är 21 år och Hugo 19 år och har båda gått på Motala Seglargymnasium likt flera andra av våra elitseglare så som Vilma Bobeck och Emil Järudd. Nu när båda syskonen har tagit studenten är de redo att ta nya steg i sin segling.

- Det känns jättekul att komma med i elitlaget och få bli del av ett så talangfullt gäng! Det är också väldigt motiverande att KSSS ser potential i arbetet vi gör och vill hjälpa oss nå nya nivåer, kommenterar Hugo.

Den sammanlagda bilden samt framstående resultat under den gångna säsongen har resulterat i att KSSS Elitråd fattat beslutet att ta ut de tre seglarna till KSSS Elitlag, med start från 1 oktober 2023.

- Vi hoppas att detta stöd ska kunna hjälpa dem i deras fortsatta utveckling och resa framåt. Elitrådet jobbar ideligen med långsiktiga mål och parallellt med arbetet mot Paris 2024 blickar vi fram mot och planerar för LA 2028 och Brisbane 2032, kommenterar Cecilia Jonsson Elitansvarig på KSSS.

 

Vi önskar våra nyblivna elitseglare stort lycka till i sina respektive satsningar.