Två KSSS besättningar på pallen i Seglingens Mästare

Tävlingarna i Marstrand i helgen har präglats av fina seglingar i mestadels lätta vindar. Något som bidrog till många jämna race och finalen var inget undantag. Team 49er med Marius Westerlind, GKSS, vid rodret vann efter en tight kamp mot Swe Sailing Team 2 med Emil Järudd, KSSS, och på tredjeplats OK-Jolle med Niklas Edler, KSSS.

Finalen, som seglades inne i hamnen i Marstrand, blev en mycket jämn uppgörelse mellan Team 49er och SWE Sailing Team 2. Den båten styrdes av landslagsseglaren Emil Järudd, KSSS, som hade fått ett wild card till tävlingen. Emil hade tagit med sig landslagskompisarna Emil Bengtson och Ida Svensson – och den tidigare landslagsseglaren Malin Tengström. Och större delen av finalen var de i en mycket liten ledning.

– Vi kanske höll det lite för ”safe”. Det är lätt hänt när man har en liten ledning. Kanske kunde vi ha pushat oss lite hårdare i finalen, säger Emil självkritiskt.

I mål skiljde endast en sekund mellan vinnarbåten och tvåan. Sedan var det ett rejält hopp på närmare en halv minut ner till trean.

Bronsmedaljen gick till Niklas Edler, KSSS och hans team. Niklas gjorde sitt 13:de Seglingens Mästare. Han har vunnit tre gånger och så sent som i fjol kom han tvåa. I år hade han kvalat till tävlingen genom sin SM-seger i OK-jolle. I besättningen ingick, förutom Niklas, även Mathias Hermansson, Pontus Meijer och Daniel Björndahl.

Team 49er med Marius Westerlind, Hugo Westberg, Marcus Westerlind och Oskar Ljung från GKSS seglade hem vinsten när de vann Seglingens Mästare i hård kamp mot närmare 40 olika svenska kappseglingsmästare från olika klasser.