KSSS Familjeeskader - dit vinden blåser och solen värmer

I sommar erbjuder vi en både välplanerad och spontan, kanske något annorlunda familjeeskader, med temat - dit vinden blåser och solen värmer.

Denna eskader riktar sig till familjer som seglar med barn (11-16 år) ombord. Det blir en klassisk familjeeskader med fokus på att ha trevligt tillsammans och ge våra barn ett minne för livet. Givetvis blir det trevliga klipp och sittbrunnskvällar för oss föräldrar. Det blir tid för både oorganiserade äventyr såsom bad, fiske, bastubad, skärgårdsjogg och swimrun för de som vill men också några organiserade aktiviteter. En viktig del är förstås att alla känner sig inkluderade och för att lära känna varandra startar vi med välkomstdrink och femkamp.

Vi startar eskadern i mellersta eller södra delen av Stockholms skärgård söndag den 10:e juli och inleder med en gemensam kväll med välkomstdrink, snacks, utdelning av eskadertröjor till barnen och lite annat trevligt. Rutt är inte bestämt i förväg utan anpassas efter besättningarna, väder, vind, och där lusten får styra. Varje kväll håller vi skepparmöte där morgondagens rutt diskuteras och bestäms. Vi kommer att segla både korta och långa sträckor.

Vi är två eskaderledare, men vi hjälper alla varandra när det kommer till att förtöja våra segelbåtar så att alla kan komma iland i samma hamn. Eftersom att vi vill kunna vara spontana och besöka spännande hamnar, har vi satt ett max antal på 7 båtar. 

Det finns en viktig regel - alla barn upp till 12 år skall ha flytväst – alltid – och alla föräldrar hjälps åt att hålla koll på alla barn. I övrigt finns inga skrivna regler. Man kastar loss när man vill och det är fritt fram att ta en avstickare från eskaderprogrammet om man vill ha en egen dag med familjen.

Mer information skickas ut till anmälda besättningar när det börjar dra ihop sig (ca 2-3 veckor innan eskaderstart). 

För mer information kontakta någon av eskaderledarna eller anmäl er redan idag här.

Andreas Nordin[email protected], 076-888 1771

Claes Rinaldo[email protected], 076-859 1534

 

Denna eskader är nu fullbokad, men det går bra att visa sitt intresse genom att göra en köanmälan. Vi arbetar aktivt med att stärka upp med fler eskaderledare för att kunna sjösätta ytterligare en eskader.