En segling – en seger

Det blev bara en segling för 470-klassen i världscupen i Hyeres på onsdagen. Men det räckte för Anton Dahlberg/Fredrik Bergström som visade att de just nu är bäst, när de spikade racet.

Onsdagen i franska Hyeres bjöd på mycket sol, lite vind och mycket väntan.

- Det har varit en lång dag och lång väntan. Men så kom det en sen sjöbris och vi fick ett sent race som vi spikade, berättar Anton och fortsätter:

- Vi fick slita hela vägen runt. Det är små marginaler – men vi tog de stora besluten rätt. Vi har tränat mycket på länsen och det har gett resultat. Idag seglade vi riktigt fort på länsen. Det var verkligen kul.

Svenskarna leder dock inte klassen utan ligger tvåa – en poäng efter den japanska besättningen Tetsuya Isozaki/Akira Takayanagi som efter tre seglingar har fått räkna bort ett lite sämre resultat.

Även Klara Wester/Rebecca Netzler, i 49erFX, fortsätter att segla mycket bra. Gårdagens femteplats har förbättrats till att de nu är trea i totalen efter serien 4-8-31 på onsdagen. Bakom framgången ligger hård träning och starterna.

- Den senaste tiden har vi tränat mycket med otroligt hög kvalitet Och här i Hyeres har vi startat bra både idag och igår vilket gett oss möjlighet till att kunna använda spelplanen precis som vi velat, säger Klara.

 I 49er är Carl P Sylvan/Marcus Anjemark kvar på sjundeplatsen efter att ha blivit 16:e och elva idag. 

Text: Mats Olsson, Svenska Seglarförbundet

Foto: Jesus Renedon