KSSS Indian Heat regatta by Aruba

I helgen avgjordes KSSS Indian Heat regatta by Aruba på Baggensfjärden utanför Saltsjöbaden. Vann totalt gjorde Pro4U med Patrik Forsgren, de var i en klass för sig, 2:a var X-332:an Boxer med Mats Victorin bakom rodret och 3:a slutade Farr 40:an Stormtrooper, pinnad av Jonas Andersson, på samma poäng som First 40,7 Naomi med Tobias Hemmingson. 5:a och bäst på söndagen slutade First 40:an Öring med Iohn Ryott vid rodret.

I helgen avgjordes KSSS Indian Heat regatta by Aruba på Baggensfjärden utanför Saltsjöbaden. Regattan aspirerar på att vara en säsongsavslutning för de lite raceigare kappseglingsbåtarna med ett SRS-tal över 1,00 och hade i år samlat ett mycket starkt startfält med de flesta av ostkustens bästa besättningar närvarande.

Förhållandena var mycket fina för bra segling, på lördagsmorgonen stod en fin SV vind på 6-10 m/s som mellan race 2 och 3 vred till V. Man kan säga att det rådde typiska Baggen-förhållanden med byig och småskiftande vind, det gick både att segla ner sig och upp sig om man prickade skiften rätt men funktionärerna skötte banläggningen med bravur.

Banan var en krysslänsbana som seglades 2 varv. Racen var väldigt täta med mindre än 10 minuter mellan första och sista båt på beräknad tid, vilket gjorde att små misstag kunde bli kostsamma. Några som prickade mycket rätt var Pro4U med Patrik Forsgren som spikade 3 av de 4 racen under lördagen.

På lördagen efter seglingarnas slut arrangerade KSSS tillsammans med sponsorn Aruba aftersail med efterföljande regattamiddag i Sjövillan. Det var lapp på luckan och ett mycket uppskattat event bland både seglare och funktionärer. Den obligatoriska ”karate-seglingen” är ju ett välkommet inslag när man debriefar besättningarna emellan.

Söndagen bjöd på liknande förhållanden som lördagseftermiddagen. Byig västlig vind som nådde upp mot 10 m/s och ibland ännu lite till. Vann totalt gjorde Pro4U med Patrik Forsgren, de var i en klass för sig, 2:a var X-332:an Boxer med Mats Victorin bakom rodret och 3:a slutade Farr 40:an Stormtrooper, pinnad av Jonas Andersson, på samma poäng som First 40,7 Naomi med Tobias Hemmingson. 5:a och bäst på söndagen slutade First 40:an Öring med Iohn Ryott vid rodret.

KSSS vill tacka alla seglare, funktionärer samt sponsorn Aruba för en härlig säsongsavslutning. 22 besättningar tror vi redan nu kan skriva under på att de återkommer nästa år.

/Iohn Ryott

Skeppare på Öring