Blåsig avslutning på Indian Heat by Aruba

Den kraftiga och byiga vinden ställde till rejäla bekymmer för deltagarna under söndagens segling under KSSS Indian Heat Regatta by Aruba.

Alla som vistades utomhus under söndagen missade nog inte att det var bra tryck i den byiga vinden. Vindstyrkor på över 20 m/s uppmättes i flertalet byar vilket gjorde att det sista och avslutande racet under Indian Heat by Arube på Baggensfjärden blev lite extra spännande.

Under natten hade en front passerat med både regn och blåst men när de c:a 20 ekipagen kom ut på banområdet på söndagsmorgonen så blåste det beskedliga 6-10 m/s. Det var under den första undanvinden som de första riktigt kraftiga pustarna satte båtarna på svåra prov. Jag vet inte om någon båt klarade de båda länsarna utan någon form av tillbud. På första länsen broachade eller kinesade nog halva fältet och på andra länsen var det många som struntade i spinnakern.

Team Pro4u klarade förhållandena bäst och spikade sista seglingen och hela regattan med en imponerande serie (1,4,1,1,1,1). Stort grattis till dem. Pallen ändrade sig inte från lördagen vilket resulterade i att Corby 33:a Team Harken tog silver (15p) och Corby 37:an Aurora tog brons (20p). 4:a resp. 5:a kom First 40,7:an Naomi resp. Dehler 34:an Grynet.

Det visade sig vara ett klokt beslut av seglingsledare Kristina Wiktander Broman att genomföra fem race under lördagen, för de flesta var nog ganska nöjda med att segla in efter en genomförd segling under söndagen.

KSSS tackar sponsorerna Aruba, Techdata, alla seglare och funktionärer för två fina dagar på Baggen, vi hoppas att se alla där nästa år igen!

Text: Iohn Ryott, Informationskommittén

Foto: Tim Danielson