En finsk vinnare. En Svensk Mästare.

Sandhamnsregattan ORCi avslutades under fina förhållanden, tots prognos om både hår och blött väder. Inför de tre sista seglingarna var finska Mercedes Benz EQ med skipper Jani Lehti i ledningen tätt följd av KSSS-båten Team Pro4u med Patrik Forsgren vid rodret. Det slutade med att finnarna tog hem segern i regattan och TeamPro4u blev Svenska Mästare. Det är väl vad man brukar kalla en win-win situation.

Det var en mycket nöjd finsk besättning som kom iland på Sandhamn. Skipper Jani tyckte sig ha fått många bra besked inför det kommande EM:et i Oxelösund.

- Vi har fått en bra ”shake down” inför EM, nu har vi ett härligt ”go” i gänget, sa Jani. Det har också varit mycket bra seglingar, fint och professionellt arrangemang både på vattnet och i hamn. Vi har verkligen trivts här.

Även Pro4u var nöjda, efter att ägnat vintern åt optimering av båten fick man nu flera goda besked.

- I vinter har vi bl a optimerat kölen och det är skönt att känna att det jobb vi gjort och blyet vi hyvlade bort i januari verkligen gett oss mer fart. Dessutom har vi flera nya segel som vi nu provade för första gången, de känns också riktigt bra. Vi ser fram mot EM, Säger Oskar Hellbom i teamet.

Att bli svenska mästare i ORCi innebär också att Team Pro4u får en inbjudan till Mästarnas Mästare som avgörs på Marstrand 12-13 oktober och där man får mäta sig med andra svenska mästare i segling. Den finska besättningen kommer man dock inte att behöva möta igen på EM då man där seglar i olika grupper.