Härlig träning utomhus

I dessa svåra tider med rekommendationer att hålla sig borta från stora folksamlingar så framstår seglingen som något det ändå går att hålla på med – om än med några lite ovanliga begränsningar och restriktioner. Men även Folkhälsomyndigheten uppmanar till fysisk aktivitet – helst utomhus. Och när våren nu är i antågande är det svårt att hålla sig borta från båtarna.

På hamnplan i Saltis samlades i lördagen ett gäng unga entusiaster för uppstart och för att njuta av det klara och friska vårvädret.

Totalt fanns där 24 optimister som kappseglade, fyra 29er, några finnjollar, RS Aero och lasrar. Samt ett par J/70:or som tränade inför sommarens Allsvenska.

KSSS hade åtta funktionärer ute på optibanan och tre föräldraledare som var ute med de andra klasserna som säkerhetsbåtar. Totalt var det drygt 40 seglare igång.

- Via webben hade vi gått ut med tydliga instruktioner och riktlinjer inför helgens övning. Uppmaningen var att seglarna kommer till klubben helt klara och bara riggar och drar ut på vattnet. Alla omklädningsrum och annat var stängda och alla höll avstånd och respekterade läget på ett bra sätt, säger Anders Bengtsson, ansvarig för KSSS träningsverksamhet. 

Text: Mats Olsson