En inblick i KSSS lägersommar

Ännu ett fantastiskt läger på vår fantastiska ö. En måste klia sig bakom örat och försöka förstå hur allt gick så snabbt, men samtidigt med en känsla som tyder på att vi varit här i flera veckor tillsammans. Den trettionde juli gick startskottet för vårt läger och vi instruktörer stod finkammade och redo att äntligen få möta alla barn.

Med Max Nasiell och Charlotte Karlsson i spetsen möttes vi av ett spralligt gäng. Vissa var här för första gången, andra barn kände redan vår fantastiska ö, nästan lite för bra vissa tillfällen. Under en kvällsaktivitet skulle vi instruktörer gömma oss vid våra bästa gömställen på ön, men barnen hjälptes åt och hittade oss alla ändå. En perfekt blandning av erfarenheter på vår fantastiska ö helt enkelt.  

Trots regndans i plural och bra karma i bagaget var vädret inte på vår sida. Inblåsta en dag, ösregn en annan, regnskurar lika ofta som det är fest på seglarn och blixtar som lös upp himlen, stoppade inte oss från att ha ett läger som vi kommer minnas länge. Vi har navigerat, seglat, kapsejsat, ätit curry baguetter, badat, busat, kramats och fått vänner för livet. Allt detta med ett leende på läpparna och barnen har låtit oss instruktörer gå i barndom under våra kvällsaktiviteter och morgonspex. Allt från att instruktören William fyllde år och bjöd alla på barnkalas till att reda ut det mystiska mordet på Eric Saade. Eric återuppstod sedan från himlen under bröllopsmiddagen som ägde rum sista kvällen.  

Vi samlades för vigsel i FJ och psalm 853, Hornstulls Strand av Hov1, skapade en magisk stämning som satte ribban för vad som kom att bli vår sista kväll tillsammans på vår fantastiska ö. En präst som också agerade DJ, färgglada optimistsegel och danssugna barn resulterade i ett hejdundrande disco som vi sent kommer glömma.     

Inte heller denna dag lät barnen lite regn och storm stoppa humöret. Trots ett konstant fuktigt och fullproppat torkrum har barnen ställt upp varje seglingsuppställning med humöret i topp. Toppen av entusiasm för seglingen måste nog varit när barnen blev något tjuriga på oss instruktörer för att vi inte seglade en eftermiddag när det nästintill blåste kuling, barnen ville segla ändå. Klapp på axeln till barnen, det har varit så kul att få lära ut segling till er.  

Vi instruktörer vill tacka alla föräldrar för att vi fick låna era barn under lägret och tack till barnen som gett oss den tillit som krävs för att lyckas få till ett fantastiskt läger som detta. Även ett stort tack vill vi rikta till vår fantastiska Marie, utan dig blir det inga läger.  

 

Text: Läger 3, Carolina Urban