Världspremiär - Lär dig segla på helt nytt sätt

Trim On är ett nytt sätt att lära sig segla. I denna virtuella verklighetsupplevelse kommer du att lära dig grunderna i segling, inklusive hur man manövrerar båten i olika vind- och väderförhållanden. Du kommer också att lära dig hur du trimmar seglet för olika vindhastigheter, hur du seglar runt en bana och hur du tävlar mot dina vänner.

Initiativtagaren Lars Linger är en av världens bästa seglare. Genom att använda VR-teknik vill Lars lära unga människor att segla och demokratisera den sport han ägnat sin karriär åt.

-Min vision är att segling ska vara tillgänglig för alla över hela världen. Speciellt barn som har mindre tur och barn på sjukhus som inte kan segla i verkligheten, säger Lars.

Trim On bygger på Lars unika sätt att förenkla en komplex sport. VR-upplevelsen bryts ner till enkla pedagogiska lektioner som alla kan lära sig av. Det är roligt och givande och i en trygg miljö.

-KSSS delar vision om att tillgängliggöra sporten för fler och därför ett samarbete med Trim On naturligt. Ett samarbete som startar på båtmässan Allt för sjön 2023. Simulatorn kommer att vara ett nytt och spännande inslag i KSSS utbud av aktiviteter men så snart som möjligt vill vi implementera denna i vår seglingsutbildning av barn, ungdomar och vuxna, säger Stefan Rahm, Klubbdirektör på KSSS. 

Lars Lingers karriärhöjdpunkter:

3 Americas Cup satsningar vara en vinst med Stars & Stripes 1988
4 x världsmästare
4 x Europamästare
5 x Nordisk mästare
14 x World Cup seger matchracing
2 x Rolex Transatlantic vinnare 

trim-on.com