Ida och Marcus kvar på pallplats på VM

Ida Svensson och Marcus Dackhammar behåller sin andraplats även efter andra dagen av Nacra-VM i franska La Grande Motte. Onsdagens tre race resulterade i serien 10-3-2. Även Emil Järudd och Hanna Jonsson seglar starkt på VM. Deras serie, 5-3-4, gör att de är på sjunde plats i totalen – endast sex poäng efter sina svenska kompisar.

 – Idag hade vi liknande förhållanden som igår med 8-12 m/s och skiftig frånlandsvind. Det var viktigt att hitta rätt med skiften och särskilt avsluta rätt med skiftet vid kryssmärket då banan låg väldigt nära land. Dessa förhållanden passar oss bra, så det känns kul att vi kunde fightas i toppen idag, säger Ida och fortsätter:

 – Men det är mycket kvar på regattan så vi fortsätter att ta en dag i taget.


Efter totalt tre race är det jämnt i resultatlistan. Mellan tvåan och tian skiljer endast nio poäng. Det är bara ettan, italienarna Ruggero Tita och Caterina Banti, som sticker ut. De seglar oerhört stabilt och efter sex race har de fyra segrar och två andraplatser.


I 470-EM tappar Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson några placeringar i totalen, där de nu är på 16:e plats, efter att ha blivit nia och tia i onsdagens två race.


Läs mer: 2024 World Championship - Nacra17.org